TEXT

kehidupan itu mmpunyai pelbagai.... walaubagaimana sekali pun perjalanannya... tp itulah kehidupan yg kita harus lalui...drama sebuah kehidupan....

...pEnGiKuT seTia Ku....LoVe u aLL...

HARI2 KU

Sesuatu yang baik, belum tentu benar. Sesuatu yang benar, belum tentu baik.
Sesuatu yang bagus, belum tentu berharga. Sesuatu yang berharga/berguna, belum tentu bagus.
Pikiran yang terbuka dan mulut yang tertutup merupakan suatu kombinasi kebahagiaan. Semakin banyak kita berbicara tentang diri sendiri, semakin banyak pula kemungkinan untuk kita berbohong.
Jika kita tidak blh jadi orang pandai, jadilah orang yang baik.
Seorang teman sejati akan membuat kita selesa dengan kehadirannya, mempercayai akan rahasianya dan mengingat kita dalam doa-doanya.
Doa memberikan kekuatan pada orang yang lemah, membuat orang tidak percaya menjadi percaya dan memberikan keberanian pada orang yang ketakutan.
Jika kita berbuat baik, kebaikan pula yang akan kita terima kelak.
Senyum tidak hanya akan menampilkan wajah yang cerah, namun juga menghangatkan jiwa.

Cinta itu angkuh dan lembut.
Lebih baik memiliki cinta daripada memiliki semua bintang di langit.
Yang penting bukan berapa lama kita hidup, tetapi bagaimana kita hidup.
Nasihat yang baik tidak pernah datang terlambat. Iri hati yang ditunjukkan kepada seseorang akan melukai diri sendiri.

kita cuma boleh hidup sekali saja didunia ini, tetapi jika anda hidup dengan benar, sekali saja sudah cukup.
Kenangan indah masa lalu hanya untuk dikenang, bukan untuk diingat-ingat.
Rasa takut bukanlah untuk dinikmati, tetapi untuk dihadapi.
Orang bijaksana selalu melengkapi kehidupannya dengan banyak persahabatan.
Lidah anda yang menentukan siapa anda.

der mmber ku penah bgtau "intan org alim der mngatakan jgn lihat pd org yg berckp tp lihatlah pd apa yg dier ckp"

pd aku org yg tkut jatuh adalah org yg takut utk mlangkah n org yg tkut tuk wat salah adalah org yg tkut tuk brubah.....

ego ker aku bila aku tipu dri aku n org laen bila aku xbrdaya tp masih mngatakan y aku xape2????
hipokrit ker aku bila aku wat xtau jer sedangkan aku kena hadapi....
takut ker aku bila aku lari dr berdepan....

tp aku tetap aku...
aku berlari mencari sesuatu atau mengejar sesuatu??????
aku budak biasa insan biasa
pasti tiba masa aku jatuh n xbrdaya
pasti tiba masanya tembok airmata ku gugur....

p/s:kehidupan nie smntra....so brkongsilah slai terdaya....

2 comments:

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova said...

banyak ye kata2 hikmah huhuh

uit intan followe ko banyak dariu aku hahah :))

nak layan blog kena selalu singgah2 blog org lain
give and take baru nikmat dia ada

mcm aku
lain aku dah xnak sgt komen2 org
nie aku sport ko je nie hahaha


sebab aku gelmer :))

nur intan hazirah said...

hahahaha tq weh....
sjer nak suh hang baca n kasi smngat sikit....
sbb tue ku amik kata2 eja yg hang slalu guna....
berlari mngejat sesuatu or mncri sesuatu hehehe