TEXT

kehidupan itu mmpunyai pelbagai.... walaubagaimana sekali pun perjalanannya... tp itulah kehidupan yg kita harus lalui...drama sebuah kehidupan....

...pEnGiKuT seTia Ku....LoVe u aLL...

...debaran yg hilang...


hehehehehe aku mulakan blog nie ngan gelak...naper?????
sbb aku aser ari nie lucu betul.....
korng nak tau????
aku tuk petama kalinya ditugaskan sbg pengapit pengantin pompuan
hehehehehehe
bnda nie pun confrm 2 ari sblum majlis....
aku mula2 agak kalut+berdebar la gak (kalah debar pengantin)
yer la mn xnya...aku duk pikir nak pakai baju per???warna per???kasut lak cam mn????sesuai ker????kena makeup ker?????warna bju ku sama ker ngan pengapit lelaki????
huh duk memikir xabih2....
akhirnyer....tibalah ari yg dinantikan....ari nie la....
aku pun pakai per yg der....pg2 p umah jue mntk tlg dier makeupkan (pertama kali lam idup aku kena makeup)
mula2 tgk muka ku yg di makeup cam pondan la plak hahahahhaa but ttp cute lorh hehehehe
then kami siap2 ke masjid tuk majlis akad nikah....pengantin dah der kat sana....
k.nurul(pengntin perempuan)relex jer tp aku lak yg gelabah hehehe yer la 1st time la
katakan.....aku cuba tuk biasakan dri ngan keadaan...lama la gak akad nikah tue sampai kaki k.nurul krem n pinggang lak nak tercabut hahahaha...seganas2 aku nie ari nie kena cover sikit n control
saper sangka kan....aku makin lega bila bju aku ngan PL(pengapit laki)sama warna...masa majlis bersanding lak kat dewan.....lg la aku debor sampaikan k.nurul lak tenang kan aku hahaha....dewan cantik..pelamin cantik...pasangan pengantin cantik dan sepadan...pasangan pengapit pun sepadan hahahaha....masa berarak masuk dewan kami sempat la berkenalan kononnya....PL pun 1st time jd pengapit....krusi pengantin ala2 kerusi mawi n erra fazira masa bersanding gitue....aku duk sebelah k.nurul xtau nak wat per sebenarnya....so ku kipas jer konon2 cam pro....
alhamdulillah evrything berjalan lancar...aku takut gak kot2 aku tersampuk ker terjatuh mase naik tangga ker but ku ok jer hahahahaha
tp aku tertanya2 betul ker lau jd pengapit nie xlama nnti pengapit lak kawin????derlak yg kata pengapit nie nnti lambat kawin????mn satu nie???leh caya ker????
paper jer la kan....lau dah jodoh per leh wat hahahahaa
hope k.nurul n abg tat happy togethr2 always hehehe n dpt anak cepat....lau pompuan nama ank tue kena der 'intan' sbg memperingati pengapit hahahaha ok kan????

p/s:jgn2 masa jemput menantu nnti naik pelamin bertiga lak hehehehehe lau kembar berempat la hahahaha

3 comments:

juezulaikha said...

intan koya... tapi...pa2 pun...cantik gile..... pergh!!!! kalah ogy oi.... ayu sungguh ko.... (^_*)... pis2..>>> calon menantu fvorte...lallalalaa

anahraf said...

alhamdulillah..cam xcaya plak adik akak ni jadi pengapit..walaupun xde masa mase tuh, tp akak dapat rasa apa yang adik rasa..ade picture tak mase tuh?..teringin jgak nak tgk adik jadi pengapit...kira hari ni pengalaman yang manis dalam hidup yer tak?hehe

nur intan hazirah said...

hahahaha gmbar nnti k....lam fb adk letak...n jue tq coz tlg makeupkan aku yer hehehehe.yg pntg PL tue dak sekampung......kenangan yerindah bersama hikhikhik