TEXT

kehidupan itu mmpunyai pelbagai.... walaubagaimana sekali pun perjalanannya... tp itulah kehidupan yg kita harus lalui...drama sebuah kehidupan....

...pEnGiKuT seTia Ku....LoVe u aLL...

...kEsUDaHaN yG uNiK...

tanggal 20hb baru nie aku ada interview dkt usm kubang kerian kelantan....
interview nie tuk pendidikan setelah aku lulus ujian MEDSI yg ada 300 soalan....
alhamdulillah.....
semua berjalan dgn lancar....
tp nak dijadikan cerita.....
aku sebenarnya sgtlah gementar sbb takut kena tany current issue...
aku nie semenjak bekerjaya nie (walaupun keje sementara) aku kesuntukan masa untuk menelaah surat khabar dan mendengar berita....~walaupun slama nie mmg jarang pun~
so aku sgt takut kalau2 penginterview aku tue tanya
sal isu semasa huhuhuhu

temuduga ku nie start dari pagi...
kul 8.30 ku dah kena ada dekat usm...
mula2 kena wat ujian fitness....
erm aku agak teruja sebenarnya utk ujian fitness nie
sbbnya berat ku dah makin naik tapi ku ttp nak tau keupayaan ku hahahahaha
ujian fitness ku dpt sesi kedua...
agak 'panas' sbb ku dtg awal ttb kena sesi kedua yg bermula pukul 11.30...
tp xkisah la sbb sambil2 tunggu tue ku sempat la berkenalan...
hehehehe antara part yg best masa temuduga hahahaha...
ujian fitness nie sttle pukul 12 lebih....mmg smput n lelah ku...
trase mcm dah xcukup oksigen ku sedut hahahaha

ku balik hotel dulu tukar baju n mandi tuk interview pukul 2 lak....
sungguh ku berdebar tp ku wat mantain jer konon2 cool la....
ku dpt giliran ke 10....
ku masuk bilik interview ngan uka yg confdent n bujet best jer hahahaha
yg ku xboleh blahnyer penemuduga ku tue dua org lelaki yg muda....
dan muka boleh tahan hahahaha ~unsur2 gatal suda~
dalam hati ku jgn la diorg nie tanya ttg isu pendidikan ker...isu semasa ker...
mula2 mcm biasa perkenalkan diri n cerita latar belakang sikit...
ku citer ngan penuh perasaan n panjang lebar....
sampaila diorg potong hahahha
nak tau diorg tnyer per?????
diorg tanya aku..
berapa kilometer rumah awk ke usm nie?????
semalam tido kat mana????
awk nie single lg ker?????
xtakut berjemur tengah panas?????
awk nnti lau dpt jd cikgu nak bawak payung ker????

hahahahahaha aku gelak weh bila kena soal ngan soalan yg ku rasa sungguh
xberkaitan tp ku ttp bg jawapan yg masuk akal gak
n der gak jawapan yg ku leh sifatkan sbg loyar buruk.....
nasib la abg tue hensem hahahahaha
so pada ku...
inteview kali nie adalah interview yg paling best n sempoi...
sbb ku leh klasifikasikan interview nie sbg sesi menyembang di kedai kopi
hehehehe
pape pun ku harap ALLAH berikan yg terbaik utk aku....

betulkan????
setiap kejadian itu ada hikmahnya....
knp ttb aku ckp cam nie????
sbb dulu aku penah dpt interview tp mgkin takdir ALLAH
aku xberjaya....so aku teruskan pengajian aku di form6...
n now....
lg sekali...mungkin ALLAH gagalkan aku dulu utk bg aku peluang ini....
ya mungkin....sbb takdir ALLAH itu unik....
kita xtau sesuatu sehinggalah kita dapatnya....

mungkin ini kesudahan pd penantian ku...
ya...
siapa tahu...
sbb...
kesenangan hari nie bukan penentu kelapangan esoknya...
kalau kita xusaha.....
kita xkan dpt apa2....
semoga kali nie aku dpt ape yg aku nak bersesuaian dgn apa yg aku perlu....

kita sentiasa bermain dgn kehidupan...
tanpa kita sedar...
kita inilah yg merupankan permainan terhadap kehidupan tersebut....
sbb kita adalah pelakon di pentas kehidupan....
pelakon yg memainkan pelbagai watak didalam drama sebuah kehidupan....

7 comments:

✿ ~Mai.Qadeeja~ ✿ said...

gatal sudah ini bdk haha!
kalo akak interview jgk msti dyer da reject intan confirm dyer ngorat akak dlu adeih' lalalla

nur intan hazirah said...

hahahahaha bg la......akak kan akk hahahaha tp mybe dier kesian kot hikhikhik tp k gak leh intan ambik mr.paul lalalalala

✿ Mai.Qadeeja ✿ said...

ahaha kalo berani ambikla..ambik bju paul smith sdh wahahaa

nur intan hazirah said...

hahahahaha xmau....nak orgnya la hikhikhik bru betul...lgpun akk kan dah der dia yg bukan kamu tue hikhikhik

✿ Mai.Qadeeja ✿ said...

ish,owgnyer mane boleyh bhye2 ahaha
dyer yg bkn kamu?apakah?hahha

+akufobia+ said...

kenapa tak interview balik 2 interviewer muda tu?haha.

nur intan hazirah said...

akufobia

bukan xnak tp kang takut diorg lak confius lebih hikhikhik

akk

ai wat xtau ker mmg xtau nie hehehehe dier yg bukan kamu lalalala