TEXT

kehidupan itu mmpunyai pelbagai.... walaubagaimana sekali pun perjalanannya... tp itulah kehidupan yg kita harus lalui...drama sebuah kehidupan....

...pEnGiKuT seTia Ku....LoVe u aLL...

DULU SAYA NAKAL :)


korang nampak header tue????
ha tue tanda aku join lagi segmen yang dianjurkan oleh
segmen nie ber tajuk DULU AKU NAKAL


1. Dulu aku belajar kat:
~sekolah kebangsaan kampung baharu (1997-2002)
~sekolah menengah kebangsaan padang saujana (2003-2009)

2. Aktiviti Ko-Kurikulum yang aku ceburi?
~bola baling
~bola tampar
~tae kwon do
~perbagai persatuan

3. Jawatan Yang aku sandang Dulu?
~pengawas sekolah
exco disiplin asrama
~penolong ketua kelas
~naib pengurusi persatuan T6

4. Nama Guru kesayangan korang?
~ckg firdaus(cikgu mate)
~ckg ali(sains sukan)

5.Subjek yang Paling Disukai dan Tidak Disukai?
plg suka : matematik, sains sukan dan sejarah
plg tak suka : bahasa inggeris

6. Kawan Baik Masa Sekolah?
~izzah
~jue
~nana
~amalina
~azhani
dan semua bekas f6 sbb kita xramai pun :P

7. Cita-cita masa sekolah?
~pensyarah
~ahli sukan

8. Artis faveret masa sekolah?
~aizat

9.Perkara yang tidak dapat dilupakan masa sekolah?
kantoi ngan warden sebab kuar p tgk bola..barcelona vs chealse

10. Jika dapat kembali ke zaman sekolah, apakah yang korang ingin lakukan?
~nak jadi lebih baik n tak nakdah main2 mase tahun exam T__T.

11. Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu?

k aku nie tak la nakal sngat...~tipu tue~...perkara nakal2 yang ku buat adalah bila ku dah duk hostel...maknernya masa seolah menengah la...hehehe ku tak salahkan hostel tue....sekolah baik tapi ku jer yang nakal....
adat budak hostel tak kan lari punya dari aktiviti 'fly'..
pada saper yang tak tau fly nie adalah keluar hostel tanpa izin...maksudnya p bandar ker or selain itu...
ku belajar fly nie dari tingkatan satu lagi hehehe...bangga beb mase tue...sampai la ku upper 6 ku duk hostel....
dua kejadian fly yang paling ku tak kan lupe..
1:
masa ku form3..ku n kawan2 fly ker bazar ramadhan...kalau mintak kuar kena pakai baju rasmi bagai...so ku pun dicide tuk fly jer hikhikhik...nak dijadikan citer ku kantoi ngan warden kat bazar,,,siap bagi salam lagi....hahahaha bukan aper...terluper yang diri sedang fly....esoknya apa lagi kena panggil la....ku sebenarnya seorng exco disiplin kat hostel hihihihi then kena la buang jawatan...nasib tak kena buang hostel kan...huhuhuhu
yang ke 2:
mase ku upper6...mase nie ku masih lagi dilantik sebagai exco disiplin tapi kali nie ku jadi ketua la sebab kami paling besarkan...muka ku nie ganas kot sbb tue exco disiplin tue macam dah sebati ngan ku...nak dijadikan citer...one night mase tue der perlawanan bola antra barcelona VS chealse...ku yang mmg sokong barca nie pun ambik keputusan tuk fly keluar....kebetulan lak der sorang member ku nie si aini minat nagn chealsea...so dia pun nak join.....kami kuar kul 1.30 pg sbb bola strt kul 2 tak silap ku...
sampai kat kedai (conner namanya) kami pilih port depan sekali....tgk la bola sambil makan2 n bersorak bagai....kul 5 pg mase kami nak gerak balik...terkedu aku bila pusing2 warden lelaki tgh syok duk lepak tgk bola gak....ku ingatkan xla kantoi...alih2 dier tegur ku...aish...wat muka xsalah jer aku....nasib baik dier xbgtau warden pompuan hehehehe kira dier memang sporting la....

selain fly ku gak selalu mandi hujan sampai kena kejar ngan warden...main mercun mase musim raya...buli dak2 F1..buli dak bilik suruh ambik makanan sebab malas turun...potong line mase kat dewan makan sebab kononnya kami dak2 beso dah lambat nak p kelas tambahan...dan pelbagai lagi...ku memang nakal hehehehe tapi satu pantang yang memang ku tak kan buat...senakal-nakal ku ku tak kan dan tak penah POTENG KELAS...tue memang pantang...paper pun zaman sekolah is the best...nakal ku cuma dulu lau baik sgt nanti xder lak citer nak citer kat anak cucu hehehe..skang ku sendiri lak yang akan bakal jadi seorang pendidik....kat U nie xder saper nak kisah huhuhu...wat la paper pun....

nota kaki:
hope xdpt anak murid senakal ku nanti hahahaha susah nak jaga oooo
rindu nak pakai baju sekolah

15 comments:

nazirulhazwan~ said...

macho giler kantoi fly tgk bola utk seorang wanita.haha

nur intan hazirah said...

hahahaha macho kan???tapi tue dulu la zaman jahiliah...pk nak wat jer...tapi best gak...hikhikhik

sekamar rindu said...

salam..

gi tengok bola tak boleh ke.?

:))

NICK IRFAN said...

rasanya sy lgi nakal... hehehe

nur intan hazirah said...

sekamar rindu:mana boleh keluar kul 2pg...huhuhuhu
nick:sy pmpuan apala sgt lau nakal pun :P

Nur Ardilla Najwa said...

salam, jemput join contest d blog saya.

http://jannatul-ardilla.blogspot.com/2010/11/game-for-fun-favorite-photo-contest.html

nas said...

maak aii...aktifnyer ko dalam koko...
banyak kot jawatan ko pegang...
aku banyak pegang jawatan je...cuma sports xaktif...
aku pon xske bi...bi paling rendah kot
haha


SuBjek pendidikan seks kurang sesuai diajar di peringkat sekolah

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan

BeYLa! said...

naseb baek la warden laki tu sporting.haha tgok bola pny psl.haha ble duk ostel mg x lari dr fly.kn kn.

Miela Tahril said...

singgah dri blog ben ashaari :)

Shahazrin said...

nakal2...

Nur Mudrikah said...

kantoi dgn cikgu shuk ke?

nur intan hazirah said...

hahahaha ukan la cikgu syukri dah pindah dah....

Ummi Izzah said...

adatlah nakal time sekolah..!

si para para said...

ish3 boleh tahan jugak nakalnya tu..hehe
tapi apa2 pun zaman sekolah mmg yang paling best..rindu btl zaman tu...